Sodyum oleat nasıl kullanılır

Sodyum oleat nasıl kullanılır
Sodyum oleat nasıl kullanılır

Sodyum oleat nasıl kullanılır?

Sodyum oleat, oleik asitin sodyum tuzudur. Verilen bileşenin, uygulama alanının temel fiziksel ve kimyasal özelliklerini açığa çıkarırız.

Fiziksel özellikleri

Sodyum oleatın erime noktası 220'dir.santigrat derece. Normal şartlar altında, suda yüksek derecede çözünür olan ve sıcak etil alkolde bulunan, beyaz veya hafif sarımsı bir tozdur. Sodyum oleat, eter ve asetonda (keton) çözünmez. Bu bileşik modern deterjan ve sabunlarda bulunur.

Sodyum oleat, hidrofobik bir etkiye sahiptir. Kalsiyum sabunu malzemesinin alkali bileşenlerinin oluşumuyla açıklanabilir.

sodyum oleat

Edinmek için seçenekler

Sodyum oleat nasıl elde edilir? Oluşumunun temeli olan inorganik bileşik, sodyum hidroksittir. Tuz, alkalinin oleik (organik) asit ile kimyasal etkileşimi ile oluşur. Bu tepkime tersine çevrilebilir, bu yüzden konsantre sülfürik asit, dengeyi reaksiyon ürünlerinin oluşumuna doğru kaydırmak için kullanılır. Su molekülleri çeker, çünkü higroskopik bir maddedir.

sodyum oleat inorganik bileşik

Emlak Özellikleri

Sodyum oleat ile karakterize nedir? Bu bileşiğin özellikleri üç gruba ayrılır:

  • Kolej. Molekül sayısına bağlı. Bunlar basınç, azalma veya sıcaklıkta artış, hacim içerir.
  • Katkı. Molekül kuvvetlerinden ötürü, moleküllerin bir parçası olan atom gruplarının özelliklerinin toplamı olarak ifade edilirler.
  • Tasarım. Bu özellikler bileşiklerin rengini, dipol momentini içerir.

Sodyum oleat kolloidaldirbir sürfaktan. Heterojen tipte stabil dağınık bir sistem oluşturan onsekiz karbon atomundan oluşur. Kimyasal yapı ile sınıflandırılan bu kimyasal bileşik, anyonik bir yüzey aktif maddedir. Bu madde bir deterjan etkisine sahiptir, PA sınıflandırmasına göre dördüncü gruba aittir. Rehbinder. Deterjan etkisi, bu tuzun sulu çözeltisi ile katıların yüzeyleri arasındaki temasa bağlıdır. Çözünme, sodyum oleatın karakteristiği, deterjan etkisinin kompleksindeki ana terimdir.

Micelle formasyonu spontan bir süreçtir. Ona göre, Gibbs enerjisindeki değişimin büyüklüğü olumsuz bir üsse sahip.

sodyum oleat uygulaması

uygulama

Sodyum oleat nerede kullanılır? Bu bileşiğin bir emülsiyonlaştırıcı olarak kullanımı, suda iyi çözünürlüğüne dayanır. Yardımı ile, yağ-su tipi stabil emülsiyonlar elde etmek mümkündür. Oluşan çözeltiye kalsiyum katyonları sokulduktan sonra, resmi tersine çeviren çözünmeyen oleatın çökeltisi gözlenir.

Tuz varlığı nedeniyleBenzen yüzeyinde organik parça adsorpsiyonu meydana gelir. Boya, emülsiyona sokulduktan sonra, örneğin, Sudan III, aromatik benzende çözünebilir, dispersiyon ortamını ve fazı tespit etmek mümkündür.

Sodyum oleat ile önemli ölçüde tedavi edildiğindeKuvarsun ıslatılabilirliği, elektrokinetik potansiyeli azalır. Sodyumun su-oleat sistemini analiz edelim. Tuzun yüzey geriliminin değeri, daha büyük konsantrasyon yönünde hareketsizlik bölgesinde bir kaymaya yol açar. Yüksek konsantrasyondaki bu emülsiyon yapıcı, köpüğün kararlılığı üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir.

Yüzey tabakasında, bunun konsantrasyonuMadde bu rakamı on binlerce kez aşar. Bu tuzun sulu bir çözeltisinin manyetik olarak işlenmesi, emme özelliklerini etkiler.

sodyum oleat özellikleri

Mıknatıslanmış süspansiyonda bulunan çeşitli minerallerin sodyum oleatı ile temas, ıslanma ısısında bir azalmaya, çözeltinin optik yoğunluğunda bir azalmaya yol açar.

Özetle, ana alanlar arasında diyelim kiBu organik tuzun uygulanması, sabun bileşimine giriş not edilmelidir. Sodyum oleatın kozmetik endüstrisinde aranan bir bileşen haline getiren hidrofobik özellikleridir. Bu bileşiğin iddia edildiği kolloid kimyası, inorganik ve organik çözeltilerin fiziksel ve kimyasal özelliklerini, pratik uygulamalarının özgüllüğünü açıklar.

Sodyum oleat nasıl kullanılır

Sodyum oleat nasıl kullanılır

Related news

  • Çocuklarda Kabızlık - ne yapmalı
  • Kök Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır
  • Dikiş makinesine nasıl yağlanır: iş yürütme kuralları
  • Salkım Üzümlü Yıldız Lif Modeli Yapılışı Videolu Anlatımlı
  • İş Yerinde Mutlu Olmanın Yolları

  • Sodyum oleat nasıl kullanılır

    Sodyum oleat nasıl kullanılır


    Sodyum oleat nasıl kullanılır

    Sodyum oleat nasıl kullanılır

    Sodyum oleat nasıl kullanılır

    Sodyum oleat nasıl kullanılır

    Sodyum oleat nasıl kullanılır

    Sodyum oleat nasıl kullanılır

    Sodyum oleat nasıl kullanılır

    Sodyum oleat nasıl kullanılır

    Sodyum oleat nasıl kullanılır

    Sodyum oleat nasıl kullanılır

    Sodyum oleat nasıl kullanılır

    Sodyum oleat nasıl kullanılır

    Sodyum oleat nasıl kullanılır